Skip to main content

Sosyal medya nedir? Sosyal medya uzmanı gerekli midir?


Yazar: Ercan ATAY
09/05/2016
Yorum Sayısı: 0

Sosyal medya nedir?
Sosyal medya web 2,0 teknolojinin gelişmesi ile ortaya çıkan kullanıcıların ve üzerindeki etkileşim sayesinde birbirleri ile iletişime geçmesine sosyal medya denir. Sosyal medya özellikle 2005 ve 2006 senesinde Yonja, Facebook, Twitter gibi sosyal ağların gelişmesi ile ortaya çıkan bir kavramdır.
Sosyal medyanın geleceği nedir?
Sosyal medyanın geleceği özellikle Facebook Twitter Snapchat gibi uygulamaların gelişmesiyle yakın vadede kendisini iyice geliştirecektir. Sosyal medyanın geleceği kısa vadede mobil platformlara kayacak, uzun vadede ise tamamen mobilize bir dijital çağa transfer olacaktır. Bunun en başlıca belirtisi WhatsApp, Snapchat, Twitter gibi uygulamaların günümüzde iyice popüler olmasıdır bildiğiniz üzere Facebook, WhatsApp satın almıştı bunun en başlıca belirtisi gelecek internet çağının artık Mobile kaymasıdır. Tahminlerimize göre Google Türkiye internet istekleri göz önüne alındığında internete girişlerin yüzde 50 veya yüzde 60 oranında mobil trafik olduğunu görüyoruz.

Sosyal medyadan sonra ne olacak
Sosyal medyadan sonra edindiğimiz bilgi ve tecrübelerden kaynaklanarak sizleri şunları söyleyebiliriz sosyal medyanın geleceği ve sosyal medyadan sonra oluşacak platform var, Tamamen mobil ve nesnelerin interneti olacaktır bunun en başlıca belirtisi gidebilir teknolojilerin giderek artmasıdır. Giyilebilir teknolojiler sayesinde artık insanlar iletişimi ile bilgi teknolojileri üzerinden birbirleriyle gerçekleştireceklerdir. Giyilebilir teknolojiler in en büyük avantajı mobil telefonlar veya bilgisayarlar gibi hantal olmamasıdır. İstediğiniz zaman Konuşarak veya dokunarak Hatta ve hatta sizi analiz ederek düşüncelerinizi veya Duygularınızı analiz edebiliyor ve size aktarabiliyor. Örnek verirsek sağlık durumunuzu kalp atış hızınızı stresinizi ölçe-bilmektedir.
Sosyal medya uzmanı şirketler için gerekli midir?
Bu konu çok konuşuldu ve çok çizildi. Sosyal medya uzmanı şirketler için gerekli olup olmadığını sorgulamak yerine gerçekten de şirketlerin sosyal medya üzerinde aktif olarak var olup olmayacağını karar vermemiz gerekiyor. Artık bilinmelidir ki insanlar sosyal medya ve djital medya üzerinde etkileşime geçiyor kitlenin internet üzerinde olduğunu düşünürsek insanlar haliyle şirketlerin markalarını internet üzerinde aramaya başlıyorlar. Internet üzerinde markasını bulamayan müşteriler ve markasını seven insanlar haliyle Bu markayı gördüğü doğru veya yanlış internet mecralarında düşüncelerinin aktarabiliyorlar. Bu da zamanla bazı sorunlara yol açabiliyor. Bu sorunların en büyüğü marka zedelenmesidir. Oluşabilecek yanlış bir algı operasyonu sonucunda marka büyük bir zedelenme yaşayabilir. Bu ve bunun gibi birçok örneğin olduğu senaryolarda sosyal medya uzmanı hemen doğrudan felaket senaryosu ile bu tür vakaların kaynağından inceleyerek çözüm ulaştırır. Bilinmelidir ki zaman bir şirket veya marka için büyük önem arz etmektedir. Zamandan dolayı zarar edilen her dakika şirket için çok önemlidir Bu anlamda şirketlerin şapkasını önüne koyup bir sosyal medya uzmanından ya da sosyal medya uzmanı barındıran ajanslardan mutlaka destek almalıdırlar.

Bu yazı www.ercanatay.com sitesi tarafından yazılmıştır. İzinsiz kopyalanamaz.


Şu an buradasınız:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif & Danışmanlık

Danışmanlık ve projelerle ilgili
kendisine şuradan ulaşabilirsiniz.✌️