Skip to main content

WordPress 4.9 ile gelen yenilikler


Yazar: Ercan ATAY
16/11/2017
Yorum Sayısı: 0

WordPress panelinde yazan özellikleri birebir aşağıya kopyalayarak sizinle paylaşıyorum. Araya özelliklerle ilgili yorumlarımıda ekleyeceğim.

Büyük özelleştirici iyileştirmeleri, kod hata kontrolü ve daha fazlası! 🎉

Taslaklar, kilitleme, zamanlama ve ön izleme bağlantılarının olduğu gelişmiş Özelleştirici akışına hoş geldiniz. Dahası, kod sentaks vurgulama ve hata kontrolü temiz ve pürüzsüz bir site yapılandırma deneyimi sağlıyor. Son olarak hepsi yeterince harika değilmiş gibi bir de yeni galeri bileşenimiz ve tema tarama ve değiştirme konusunda iyileştirmelerimiz var.

Dedikleri gibi özellikle geliştiriciler için güzel yenilikler getirmişler.


Özelleştirici akışları iyileştirildi




Site tasarım özelleştirmelerini taslak olarak kaydedin ya da zamanlayın

Evet, doğru okudunuz. Aynı yazıları taslak yapıp, sürümler arası geçiş yapabildiğiniz gibi, zamanlayıp belirli bir tarihte yayımladığınız gibi, şimdi sitenizin tasarımı ile de bu şekilde çalışabilirsiniz ve istediğiniz zaman yayına geçmesini sağlayabilirsiniz.

Bu özelliği çok sevdim. Tema zamanlama harika. Özel günlerde mesela özel tasarım temalar yayınlanabilir. Müthiş.





Tasarım ön izleme bağlantıları ile katılımcı olun

Önerilen site tasarım değişiklikleri için geri bildirim almanız mı gerekiyor? WordPress 4.9 size ekibinize ya da müşterilerinize gönderebileceğiniz bir ön izleme bağlantısı sağlıyor. Bu sayede geri bildirimleri toplayıp uygulayabilir ve değişikliklerin yayın için zamanlanmasını sağlayabilirsiniz. İşbirliği diyebilir miyiz++?

Müşterilere göndermekte zorluk çekiyorduk. Artık kullanıcı adı ve şifre vermeden gönderebiliriz.


Değişikliklerinizi korumak için tasarım kilitleme

Hiç iki tasarımcının bir projede aynı anda çalıştığı ve birisinin yaptığı değişikliklerin, diğerinin güzelim tasarımını ezdiği oldu mu? WordPress 4.9’un tasarım kilitleme özelliği (yazı kilitlemeye benzer) taslak tasarımınızı korur, böylece hiç kimse değişiklik yapamaz ve sıkı çalışmanızı silemez.

2 kişi çalışırken sıkıntı oluyordu. Tasarım ve yazılım çöküyor, sorunun kaynağını bulmak için uğraşıyorduk. Kilitleme iyi akıl edilmiş.






Çalışmalarınızı saklamak için bir uyarı

Yeni taslak tasarımınızı kaydetmeden masanızdan uzaklaştınız mı? Endişe etmeyin, WordPress 4.9 kibarca kaydedilmemiş değişikliklerinizi kaydetmek isteyip istemediğinizi soracaktır.

Kodlama geliştirmeleri

Sentaks vurgulama ve hata kontrolü? Evet, lütfen!

Görüntüyle ilgili bir probleminiz var fakat CSS kodlarındaki hatayı bir türlü bulamıyorsunuz. CSS düzenleme için sentaks vurgulama ve hata kontrolü ile WordPress 4.8.1 sürümüyle gelen özel HTML bileşeni, hataları kolayca nokta atışıyla bulmanızı sağlıyor. Kodlarınızı her zamankinden kolay bir şekilde tarayabileceğinizi ve hataları çabucak çözeceğinizi garanti ediyoruz.

İşte bu. Açık ve net yazılmış. Visual Studio 2017’de gelen hata kodunu satırda bulma özelliği bunda da olması çok zaman kazandıracak.




Güvenlik için kum kutusu

Can sıkıcı beyaz ekran. Artık WordPress 4.9 sizi kayıt hatalarına karşı uyaracağı için tema ve eklenti kodunuzda hatalara yer olmayacak. Geceleri daha rahat uyuyabilirsiniz.

Ne kadar az hata, o kadar iyi kullanıcı deneyimi.




Uyarı: İlerde potansiyel tehlike!

Temalar ve eklentiler üzerinde direkt olarak düzenleme yaparsanız WordPress 4.9 sizi kibarca bunun tehlikeli bir uygulama olduğu yönünde uyaracaktır. Bir sonraki güncellemede üzerlerine yazılıp değişikliklerinizi kaybetmemeniz için kaydetmeden önce dosyalarınızın yedeğini almayı önerecektir. Güvenli rotayı seçin: gelecekteki siz müteşekkir olacaktır. Ekibiniz ve müşterileriniz size teşekkür edecektir.

Wordfence gibi eklentiler kullanıyorduk. WordPress’in kendisinin de bu tür bildirimlerle bizi uyarması sağlıklı olacaktır.


Daha da çok bileşen güncellemeleri

Yeni galeri bileşeni

WordPress 4.8 ile kuluçkaya giren ortam değişiklikleri en sonunda kabuğundan çıktı, artık bileşen yardımıyla galeri ekleyebilirsiniz. Evet!

Hele şükür. 3try part uygulamalardan kurtulacağız.

Bir tuşa basın, ortam ekleyin

Metin bileşeninize ortam eklemek mi istediniz? Basit ama kullanışlı Ortam ekle tuşumuz ile kolayca bileşenin içine direkt olarak görsel, video ya da ses gömün. Yihuu!

Çok geç kalınmış bir özellikti. 

Site yapılandırma geliştirmeleri



Daha güvenilir tema değiştirme

Tema değiştirdiğinizde bazen temalar konumlarını değiştirebilirler. WordPress 4.9 sürümündeki iyileştirmeler yeni bir temaya geçişe karar verdiğinizde daha kalıcı menü ve bileşen konumlandırma sağlıyor. Ek olarak, yüklü temalar için ön izleme yapabilir ya da yeni temaları indirip, kurup ön izleme yapabilirsiniz. Yayına göndermeden önce ön izleme yapmak gibisi yok.

Daha iyi menü yönergeleri = Daha az karışıklık

Yeni bir menü oluşturma adımlarında kafanız mı karıştı? Artık değil! Daha net bir menü oluşturma süreci için kullanıcı deneyimini iyileştirdik. Yeni ve güncellenmiş metinler sizi yönlendirecektir.

Bu yazı www.ercanatay.com sitesi tarafından yazılmıştır. İzinsiz kopyalanamaz.


Şu an buradasınız:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif & Danışmanlık

Danışmanlık ve projelerle ilgili
kendisine şuradan ulaşabilirsiniz.✌️