Skip to main content

Link-assistant SEO Powersuite Yazılımından Olan RankTracker Enterprise Anlatımı


Yazar: Ercan ATAY
20/01/2017
Yorum Sayısı: 9

Örneğin 170 anahtar kelimenin en çok arananı belki sizin yatırım getirisine denk gelen anahtar kelime olmayabilir.  Bir altındaki kelime hem rekabet gücü düşük hem de orta arama hacmine sahip olduğundan hem SEO maliyeti hem de hızlı aksiyon için seçilebilir. Bu anlamda sizlere Google Adwords + SEO sıralama durumu + Moz DA gibi bir sıralama öneririm. 

Bunu ise http://www.link-assistant.com/ ‘ın içinde yer alan Rank Tracker ile yapabilirsiniz.  Rank Tracker yazılımı hem Google Adwords üzerinden arama hacimlerini çekip tabloya ilgili anahtar kelimeye koyuyor. Hemde 10’a yakın rakibi aynı tabloda sıralama durumlarını karşılaştırmalı bir şekilde sıralıyor. Bu sayede en çok arama hacmine bakıp, 10 rakibe göre rakibin sıralama durumlarını baz alarak ilgili anahtar kelimeleri seçebiliyorsunuz.

Ayrıca; SEO rakip analizinde hepsiburada gibi ortak pazaryerlerini dahil etmemeniz gerekiyor. Çünkü o pazaryerine isterseniz sizde girip, o sayfaya site dışı SEO yapabilirsiniz.

Örnek ekran görüntüsü vereyim:

10 rakip analizi 3 metrik ile sıralayabilirsiniz. 

1. Google Sıra Durumu
2. Google Arama Hacmi
3. Sitenize gelen ziyaretçiler
4. Ayrıca Keyword Difficulty de ekleyebiliyorsunuz.

Ayrıca daha fazla metrikte mevcut:

Tüm metrikler yukarıda yer alıyor.  İşin güzelliği filtre koyabiliyorsun, diyelim 10.000 kelime var. Ama okey 10 rakibide sıraldın ama metrikler çok deniş. Örneğin şunu istiyorsunuz; Arama hacmi 1000 üstü, google sıra durumu 50 üstü ile 10 arası olan, keyword gücü orta olan bir on tane filtre koyduğunuzda loop tüm nokta hedefleri görüyorsunuz.

Filtreleme özelliği:

4 metriğe göre örneğin sıraladınız. Ne demiştik. 10 rakip, Google Arama Hacmi, Google Rank ve Keyword Difficulty.  Bir de bunları excel gibi filtre koyup istediğiniz değerler aralığında sıralatabiliyorsunuz. Yukarıdaki örnek resimde şunlar yapıldı: “Arama hacmi aylık 200 üstü olan, Google Rank 20’den düşük olan, Keyword gücü 70’den düşük olanları filtrele ve göster”. Moz.com ücretli API varsa DA oranlarını da alıyordu. ben ücretsiz apisini ekledim. Sorusu olan varsa sorabilir cevaplayabilirim bununla ilgili bu yazıya yorum atarak cevaplayabilirim.

Program ücretli. Deneme sürümü raporları export edemiyor ve save edemiyor.
Durumunuz yoksa geçici olarak çeşitli yollardan sürümleri internette bulunuyor.

Püf noktalar şunlar var:

Biliyorsunuz VPN artık Türkiye’de yasaklandı.  Zenmate, Hotsuite çalışmıyor, Ama Windscribe buldum. Bu yeterli. 20 lokasyon veriyor. Programı kurduktan sonra  ayarlar bölümünden search ranking mode kısmından aynı anda sorgu sayısını 20’ye çektikten sonra VPN programını açıp başka bir lokasyona bağlanın. 20 tane anahtar kelime seçip sorgulama yapın. sonra tekrar VPN değiştirin. Çünkü Google IP’nize ban atıyor. Eğer VPN kullanmazsanız. Program’da proxy ayarları ve captcha ayarları var. proxy vpn kadar hızlı değil. merak etmeyin vpn arama sorgunuzun sonucu etkilemez. çünkü arama motoru ve ülkeyi, dili en başta seçiyorsunuz..

PROGRAMDAN GÖRÜNTÜLER:

SEO Whatsapp Grubu

Sr. Uzmanları grubuna dışarıdan girişler kapatıldı. Jr. SEO Uzmanları grubuna aşağıdaki bağlantıdan isteyenler girebilirler.

WhatsApp Grup Daveti
Jr. SEO Uzmanları için bağlantı linki
https://chat.whatsapp.com/DXwAZkUpFjRJ1JVbOaUeUY

Bu yazı www.ercanatay.com sitesi tarafından yazılmıştır. İzinsiz kopyalanamaz.


Şu an buradasınız:

Yorumlar (9)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif & Danışmanlık

Danışmanlık ve projelerle ilgili
kendisine şuradan ulaşabilirsiniz.✌️