Skip to main content

Favori makale sitem: Makale.net – İnceleme ve İpuçları


Yazar: Ercan ATAY
13/10/2017
Yorum Sayısı: 42

Uzun yıllardan beri arama motoru optimizasyonu uyumlu makale içeriği ürettim ve zamanı geldiğinde çevreme yazdırdım. Ama artık zamanın ne kadar değerli olduğunu ve özellikle metropol şehirde yaşıyorsanız altın değerinde olduğunu sizde biliyorsunuz.

Makale yazarken en büyük yaşadığım zorluklardan birisi düzen, işleyiş ve organizasyonda yaşanan sıkıntılardı. Bunlar özellikle her yazarda farklı oluyordu. Yazar hasta oluyor, makaleler gecikiyor, gramer hatası veya iletişim kopukluğu.. Hadi onu da geçtim r10 gibi yerlerden de yazdırdığınız da da sıkıntılar oluyordu. Ben makale yazarlarını suçlamıyorum ama projelerimizde müthiş bir zaman kaybı oluyordu.

Gel git zaman, çevremden de sık sık duyduğum ama kullanmaya fırsat bulamadığım bir site vardı. Evet, sizin de bildiğiniz makale.net sitesi. Sitesine üye oldum, üyeliğim pasif bir şekilde duruyordu. Sonradan Facebook sayfasında sipariş verene belirli bir yüzde indirimini gördüm ve ilk siparişimi verdim.

Şimdi yukarıda örnek ekranım var. 31 kez toplu makale siparişi vermişim. 31 adet makale değil bu. Makale.net’i efektif kullanmanız için bir kaç tüyo vereceğim. Eğer bunları bu şekilde kullanırsanız SEO uyumlu makale’lerde çok zaman kazanırsınız ve süratle ilerlersiniz.

Makale siparişi

Makale siparişi verirken taslak olarak makalelerinizi her zaman stokta bulundurun. Makale.net 1 ay içinde belirli periyodlarla yüzdesel sepet tutarında indirim veya hesabınıza siparişinizin belirli bir yüzdesi kadar ek bakiye bonusları veriyor. Ayrıca çeşitli eşantiyon hediyeler, haber sitesi tanıtımı, forum tanıtımı gibi hediyelerde veriyorlar.

Taslak çalışması

Şimdi ben makalelerimi taslak olarak her bir proje için ayrı ayrı ayırdım. Her bir order için kendi içinde makaleleri grupladım.

Örneğin 1 taslakta 20 adet makale olabiliyor. Bu makaleyi haber siteleri için bir taslak oluşturuyorum. Her defasında büyük bir angaryadan beni kurtarıyor. Hemen buradan taslaklardan bir daha sepete at diyerek ikinci kez tüm alanlar doldurulmuş şekilde SEO uyumlu makaleleri yazıdırabiliyorum. Süper dimi! Normalde bunun için makale yazarı ile konuş, anlat, kontrol et vs. büyük çile.

Gelin bir taslağın içine bakalım:

Bakın burası çok önemli. Bilgi kutusuna bir metin yazdım. Makale yazarı bu metini okuduğunda direkt SEO uyumlu makale yazıyor 🙂 2 tane h etiketinde fokus kelime kullanıyor ve her paragrafta cümle içinde kullanıyor. Hem semantik hem okunabilirliği yüksek oluyor. Hem de arama motoru dostu ve onepage.org’a %100 uyumlu makale çıkıyor.

Not olsun diye aşağı yazıyorum sizde kopyalarsınız.

“Bilgi kutularında yazılan ilgili sayfadan bilgiler alınacaktır. 4 paragraf ve her paragraf arasında başlıklar kullanılacaktır. Başlıkların içinde anahtar kelimeler kullanılacaktır. Dışarıdan başka siteden bilgiler alınmayacaktır. Paragrafların başlarında anahtar kelime kullanılamaz. İçinde kullanılacaktır. Cümlelerin ortasında anahtar kelimeler kullanılacaktır. Makalenin sonunda detaylı bilgi için yazının başında verdiğim link yazılıp ziyaret etmesini söyleyin.”


Şimdi yukarıdaki ekran da Basit Mod ve Gelişmiş Mod var. Basit modda 3 makale felan yazıyorsanız kullanabilirsiniz. Ama ben size gelişmiş modu öneriyorum. Hemde şiddetle.

Gelişmiş Mod ile %100 SEO Uyumlu Makale Yazımı Tüyosu

Şimdi gelişmiş modun bir özelliği her bir anahtar kelimeye bilgi kutucuğu eklemesi. Yanlış duymadınız. Her bir anahtar kelime adet satırına bilgi kutucuğu ekliyor. Bu sayede her birisi için bilgi kutucuğu koyuyorsunuz. Makale.net işleyişini hatırlatayım. Sistemde binlerce yazar var. Seçtiğiniz özelliklere göre boşta olan yazarlara işleri iletiyorlar. Bu yüzden her bir makaleye yazarsanız hemen süratle işlerinizi kolayca bitirler.

İnceleyelim:



Ben bilgi kutularına aşağıdaki metin şablonunu kullandım.

“Deneme.com sitesindeki Deneme.com/Kir-Dugunu şu sayfada yer alan  bilgiler alınacaktır. Kesinlikle başka sitelerden hizmet bilgisi alınmayacaktır. 4 paragraf ve her paragraf arasında başlıklar kullanılacaktır. Başlıkların içinde anahtar kelimeler kullanılacaktır. Dışarıdan başka siteden bilgiler alınmayacaktır. Paragrafların başlarında anahtar kelime kullanılamaz. İçinde kullanılacaktır. Cümlelerin ortasında anahtar kelimeler kullanılacaktır. Makalenin sonunda detaylı bilgi için yazının başında verdiğim link yazılıp ziyaret etmesini söyleyin.”

Burada sadece Site adını ve alt sayfasını değiştireceksiniz. Bu sayede makale yazarı sadece o sayfadan bilgi alacağını, başka sayfadan bilgi almayacağını ve kafasından bir şey üretmeyeceğini anlıyor, ve seo uyumlu bir şekilde içeriğinizi üretmiş oluyorsunuz.

SEO uyumlu mu peki?

Aşağıda wordpress yoast seo ekran görüntüsü mevcut.

Gördüğünüz gibi gerekli h etiketlerini de ayarladığımda mükemmel bir şekilde Yoast SEO OnePage kurallarına uygun bir yazı oldu.

Olay bu kadar basit. Net ve sade anlatım oldu. Umarım sizde faydalanırsınız. https://www.makale.net ile bol hitler dilerim.

Bu yazı www.ercanatay.com sitesi tarafından yazılmıştır. İzinsiz kopyalanamaz.

Anahtar Kelimeler: , ,

Şu an buradasınız:

Yorumlar (42)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teklif & Danışmanlık

Danışmanlık ve projelerle ilgili
kendisine şuradan ulaşabilirsiniz.✌️